2.2.2014

You're my Cuppycake

Tuntuu että siitä on hirveen pitkä kun viimeksi postasin. Mulla on nyt ollu tän koko viikon hirvee kriisi kun en yhtää tienny mistä postaisin, mutta perjantaina sain kummiski jotain aikaseksi. Perjantai oli muutenki ihan jepa päivä, koska tetti loppu. Olihan siellä muuten ihan mukavaa, mutta se että joutuu kuuntelemaan joka päivä samoja biisejä ja mainoksia mitä sieltä radiosta tulee ja myös kun tekee pari viikkoa sitä hyllyttämistä, se alkaa maistua puulta. Pari viikkoa kaupassa sai minut sataprosenttisen varmaksi siitä että menisin kauppaan ainoastaan kesätöihin.
Tää postaushan piti alunperin julkaista perjantaina kun pääsin aikasemmin tetistä, mutta tylsyyden tuloksena aloin leipomaan ja päädyin tekemään arabialaista maustekakkuu kuppikakun muodossa ja ne onnistui hyvin ainakin maun suhteen.


200 gleivontamargariinia tai meijerivoita
3 1/2 dlsokeria
3kananmunaa
5 dlvehnäjauhoja
1 dlmantelilastuja
2 rklkaakaojauhetta (tummaa)
1 tlsitruunan raastettua kuorta
1/2 tlleivinjauhetta
1/2 tlsoodaa
1 tlvanilliinisokeria
1 tlkanelia
1/2 tlmuskottipähkinää
2 dlkevytkermaa tai kermamaitoa
1/2 dlsitruunanmehua
Kuorrutus
50 gleivontamargariinia tai meijerivoita
2 rklPirkka kaakaojauhetta (tummaa)
1 tlkanelia
4 dltomusokeria
3 rklkahvia

1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen.
2. Sekoita jauhot, hieman käsin murskatut mantelilastut, kaakaojauhe, sitruunankuori, leivinjauhe, sooda ja mausteet.
3. Sekoita jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Lisää lopuksi sitruunanmehu.
4. Kaada taikina tilavaan (1,8 l), voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
5. Sulata margariini. Sekoita joukkoon kaakaojauhe, kaneli ja tomusokeri. Lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Koristele halutessasi koristerakeilla. Kakku säilyy useita päiviä mehevänä jääkaapissa. Sen voi valmistaa myös ilman kuorrutusta.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voi Kommentoida ♥